Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža

  • MADEROTERAPIJA -  Ovom metodom stimuliše se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Sve ove blagodeti maderoterapije su uslovile proširivanje primene i u estetske svrhe. Može se koristiti za dobijanje čvrstine tela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija, bora na licu i drugim delovima tela, izbacivanje toksina, viška vode i celulita. Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru.

Prednost korištenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima i viškom vode.Tehnika podrazumjeva seriju pokreta koji se ponavljaju koristeći preko deset različitih drvenih elemenata. Primenjujući ove elemente na kožu, mišiće, masne naslage, bore i celulit, stimulišemo limfni sistem tijela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože. 

Trajanje: 45min Cijena paketa od 10 tretmana : 350KM

  • RUČNA ANTICELULITNA MASAŽA - Područje zahvaćeno celulitom ima oslabljenju cirkulaciju, što uzrokuje nedostatak kisika u tkivu, a posljedično rezultira slabijom regeneracijom stanica i daljnjim nakupljanjem toksina u zahvaćenim dijelovima, što znači i daljnji rast problema. Istraživanja pokazuju da 85- 98% žena iznad dvadeset godina ima celulit u nekom obliku. Sam uzrok celulita još nije do kraja razjašnjen, no poznati su faktori koji pogoduju njegovom nastanku: spol (žene su sklonije pojavi celulita zbog količine hormona estrogena koji pogoduje njegovom nastanku), broj i osjetljivost receptora koji upravljaju distribucijom masti u koži, oslabljena cirkulacija, smanjena fizička aktivnost, pušenje, stres. Osim hormona estrogena na pojavu celulita u nekoj mjeri također djeluju i inzulin, adrenalin, prolaktin i hormoni štitnjače. Postoji nekoliko stupnjeva razvoja celulita:prvi (početni) stupanj razvoja celulita nema kliničkih simptoma, no javljaju se promjene u strukturi kože. Drugi stepen razvoja celulita očituje se smanjenjem temperature zahvaćenog dijela kože te njenim smanjenim elasticitetom nakon pritiska ili mišićne kontrakcije. Tzv. narančina kori još nije vidljiva, ali pregledom tkiva vidljive su daljnje promjene u njegovoj strukturi. Na trećem stepenu ˇnarančina koraˇ je vidljiva i kad osoba leži, a nakupine masnog tkiva se mogu napipati. Celulit četvrtog sstepena karakteriziraju promjene koje su vidljivije, opipljivije i popraćene osjećajem boli. Bolnost se javlja na dodir, ali i je prisutna i neovisno o pritisku. Tada celulit postaje svakodnevni zdravstveni problem.

Područja koja najčešće celulit zahvaća: stražnjica, bedra, trbuh i nadlaktice. Anticelulitnom masažom potičemo cirkulaciju, veći protok krvi odnosi toksine, donosi stanicama hranu i kisik, koje potom obavljaju svoje funkcije brže i efikasnije, potiču regeneraciju vezivnog tkiva i razgradnju stanica celulita. Celulit je nažalost problem koji treba sistemski rješavati, a nakon kure tretmana i održavati. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko masaža, a najprije se očituju glatkoćom kože i pojačanim tonusom, manjom vidljivošću „narančine kore“, boljom cirkulacijom i smanjenim osjećajem napetosti i „težine“ zahvaćenih dijelova. Nemojte  dopustiti da vam celulit postane bolest, reagujte na vrijeme i učinite dobro svojoj koži, zdravlju, a i svojem samopouzadnju.

Trajanje: 60 min Cijena paketa 10 tretmana: 400KM

Podijelite ovaj sadržaj

Povezani sadržaj

Tretmani za opuštanje
Masaža trudnica