Metabolic Balance

Metabolic Balance

ZAŠTO METABOLIC BALANCE® FUNKCIONIŠE?

Vaš plan prehrane ima za cilj poduprijeti Vaš zdravi metabolizam i regulisati Vašu tjelesnu težinu. Da biste to postigli čim bolje i u vremenski preglednom razdoblju, prate vas isključivo za to obučeni i certificirani terapeuti.

Vama odgovarajućeg metabolic balance® terapeuta – naći ćete ovdje.

KAKVA ZDRAVSTVENA POBOLJŠANJA POSTIŽEM KROZ  METABOLIC BALANCE®?

Trajna prilagodba tijela odgovarajućoj zdravoj i  uravnoteženoj prehrani dugoročno spriječava,  posebno u kombinaciji s primjerenim kretanjem, poznate bolesti modernog doba. Ponovno uspostavljanje prirodne prehrambene ravnoteže djeluje na ponovno uspostavljanje vaše prirodne tjelesne ravnoteže.

Istovremeno pospješujete svoju vitalnost i koncentraciju i time postižete viši nivo cjelokupne energije. Bolje spavate, vaša tjelesna i psihička snaga raste – osijećate se zdraviji, vitalniji i svježiji te tako i djelujete. Pomoću METABOLIC BALANCE® razgrađujete tjelesnu masnoću ali štedite mišićno i vezivno tkivo, to znači da vaša koža ostaje zategnuta i glatka.

KADA BIH SE TREBAO - TREBALA UKLJUČITI U METABOLIC BALANCE® PROGRAM?

Za vas je uključivanje u program povoljno i korisno ukoliko tražite trajno rješenje za svoju tjelesnu težinu i konačno se odlučite na zdravo mršavljenje, ukoliko već postoje zdravstvene tegobe vezane uz prekomjernu tjelesnu težinu odnosno neispravnu prehranu. To mogu biti, primjerice, bolesti poput dijabetesa II, reume, kronične migrene, smetnji kod metabolizma masnoća, visoki krvni tlak i mnoge druge, ukolko želite biti puni energije, snage i vitalnosti, bez razlike u kojoj ste starosnoj dobi.

spa1.jpg - Metabolic Balance

ŠTA JE METABOLIC BALANCE®?

Metabolički program za regulisanje tjelesne težine – razvili su ga ljekari i naučnici koji se bave prehranom.

Uz pomoć ovog programa prilagodićete svoju dosadašnju ishranu novom, zdravom, sasvim uravnoteženom i individualnom prehrambenom profilu koji je osmišljen za vas lično. Osnovu čini Vaš  plan ishrane koji se sastavlja na osnovi Vaših trenutnih laboratorijskih vrijednosti i podataka o vašem zdravlju.

Vaš lični plan vodi vas u 4 faze do uspjeha i daje vam mogućnost da:

  1. trajno riješite svoje probleme s tjelesnom težinom.

  2. trajno riješite svoje probleme s tjelesnom težinom.

 

spa2.jpg - Metabolic Balance

ŽELITE ZNATI KAKO FUNKCIONIŠE PROGRAM METABOLIC BALANCE®?

Vaš individualni plan ishrane dovodi vašu ličnu „tjelesnu hemiju“ u novu, metaboličku ravnotežu sa „hemijom namirnica” koja odgovara isključivo Vama.

Nećete se hraniti samo svim zdravim i Vama potrebnim nutrijentima i mineralima iz uobičajenih namirnica, nego ćete jesti samo one namirnice koje su potrebne Vašem tijelu da bi regulisalo Vaš, iz ravnoteže izbačen, metabilzam.

Vaš plan, dakle, uzima u obzir Vašu osobnu, tjelesnu situaciju te se time odnosi isključivo na Vas i Vaše podatke.

spa3.jpg - Metabolic Balance

KAKO METABOLIC BALANCE® DOVODI DO SMANJENJA TJELESNE TEŽINE?

Pomoću Vašeg ličnog plana prehrane stavljate svom tijelu na raspolaganje sve potrebne i zdrave hranjive tvari. Pri tome se namirnice biraju manje prema sadržaju kalorija, već prema izjednačenom udjelu masti, bjelančevina i ugljikohidrata.

Na osnovu Vaših ličnih podataka i Vaših laboratorijskih vrijednosti preporučujemo Vam namirnice koje sadrže one količine minerala i vitamina koje su potrebne Vašem tijelu da bi opet postigao uravnoteženi status hormona.

Na taj način podupirete zdravi metabolizam i pospješujete uglavnom prirodno lučenje inzulina. Pomoću novih pravila za pripremanje i uzimanje namirnica oprezno i trajno regulišete svoju tjelesnu težinu i jačate svoj cjelokupni hormonski status.

 

spa4.jpg - Metabolic Balance

Podijelite ovaj sadržaj

Povezani sadržaj